Blog

 

 

Inspiring Travel Blogs

De meeste online en offline reisrubrieken dienen zich vooral in het voorjaar aan, maar persoonlijk vind ik het najaar daar toch iets geschikter voor. Wanneer de dagen verkorten en de temperaturen zakken is een mentale trip naar andere - liefst zonnigere - oorden meer welkom dan wanneer de zomer alweer lonkt. Het doorlezen en -kijken van reisblogs is mijn favoriete manier om die nakende winterblues tegen te gaan! Maar, de ene reisblog is de andere niet... Hoewel ik geen problemen heb met blogs die vooral focussen op inhoud en praktische tips, wegdromen doe ik pas bij visueel sterke blogs die een weloverwogen balans tussen tekst en beeld hanteren en zo de sfeer van een bepaalde stad, streek of land goed kunnen weergeven. En laat dat nu net zijn waar de volgende blogs in uitblinken... Klik en droom je mee?

Elsewhere

Wanneer er prijzen worden gegeven aan de beste blognamen mag Elsewhere de hoofdprijs wegkapen, want freelance illustratrice en grafisch designer Tinne Cornelissen is altijd en overal onderweg. Deze zomer zei ze België vaarwel om samen met haar Australische vriend een nieuw leven in Melbourne op te bouwen, maar niet zonder eerst een grote trip door Azië te maken (momenteel houdt ze even halt in Thailand). Tinne voert je op een meesterlijke manier mee in haar boeiende leven on the road en ook al schrijft ze niet zo veel, haar vintage ogende foto's zeggen meer dan woorden. Op Elsewhere vind je enkel reisverslagen, maar wie geïnteresseerd is in the vegan way of life (en regelmatiger reisupdates van haar wil) volgt haar ook best op Instagram (@tinne).


Håndbagage

Dat radiopresentator Sam De Bruyn Studio Brussel heeft ingeruild voor Q-music, is vast geweten, maar wisten jullie ook dat hij een kwaliteitsvolle reisblog onderhoudt? Op Håndbagage (Deens voor handbagage, maar zover waren jullie wel al) plaatst Sam reisverslagen bestaande uit 48 foto's over 48 uur durende trips naar bekende en minder bekende bestemmingen als Dublin, Rome, Göteborg, Servië en Warschau. En dat doet hij niet alleen, maar altijd met vrienden (die hij overigens de reisbestemming laat kiezen). Cool concept, vlot geschreven, eerlijke tips en erg sfeervolle foto's - what's not to like? Wanneer worden wij trouwens bevriend, Sam?


12hrs

Travel guides for people like you, of toch voor mensen die een zekere levensstandaard hebben. 12hrs is de wondermooie blog van de Duitse Anna Peuckert en de Deen Søren Jepsen, waarop het duo reisgidsen (mét 12 urenschema) van verschillende Europese steden zoals Londen, Helsinki en Marseille plaatst. Ze houden van reizen, maar ook van design, mode en kunst dus daarrond bouwen ze dan ook hun travel guides op. Sørens foto's zijn magazine waardig, Anna's woorden vlot en scherp en die combinatie is jaloersmakend goed. Fans van innovatieve hotels, allernieuwste hotspots en een beetje luxe: you're one click away...


What About Her

Dat dromen wel degelijk kunnen uitkomen, bewijst Laura Coolen met haar reisblog What About Her. De Nederlandse avonturierster reist voor haar blog letterlijk de hele wereld rond: in 2015 alleen al bezocht ze zo'n 25 verschillende plaatsen (gaande van Nepal en Jamaica tot Berlijn en Boedapest). Ze is één van Nederlands bekendste online nomads en terecht! Mooie foto's en filmpjes worden vergezeld van nog mooiere woorden en de combinatie van Laura's tekst en beeld zorgt ofwel voor immense blijheid, heel veel heimwee (naar een land dat je nog nooit hebt bezocht) of een krop in de keel. De grote tatoeage op haar rug, een kompas en mandala in één, past haar uitstekend: altijd op zoek, overal thuis. Dromers, verenig u!