LW

Blog

 

 

A 'Not for Tourists' Guide to Playa del Carmen, Mexico

Playa del Carmen - endearmentendure.com

Was ik maar één dag in Playa del Carmen gebleven, had ik nooit een online woord aan deze toeristische badplaats gewijd. Met meer Amerikanen dan Mexicanen, overal luide muziek, 'authentieke' tourist traps en ketens vol Mexicaanse 'Made in China'- souvenirs een verschrikkelijke bestemming voor elke reiziger die zich geen toerist wilt noemen. (Ik reken mezelf graag tot deze categorie.) Qua budget en logistiek waren we verplicht om enkele dagen langer dan gepland te blijven en hoewel ik daar in het begin niet zo blij mee was, ben ik dat achteraf wel. Want damn, Playa del Carmen is zo veel meer dan een ordinaire badstad! Stiekem vond ik het zelfs een verborgen stukje paradijs... (En nee, ik ben niet veranderd in een toerist die houdt van overpriced drankjes, begeleide groepsuitstappen en plastic terrasstoelen, echt niet.)

Toegegeven, de paradijselijke plekjes zijn in Playa del Carmen iets moeilijker te vinden dan in Tulum, maar ze zijn er wel! Om jullie wat tijd (en tourist traps) te besparen, hierbij een korte opsomming met enkele favoriete adresjes...

How to avoid the tourist traps in Playa del Carmen?

  • Stap de drukke straat Calle Quinta Avenida richting noordelijke richting uit en waan je plots in de jungle. Tussen alle tropische bomen en kleurrijke vegetatie vind je La Cueva del Chango, de apengrot. Het restaurant is niet alleen een bezoek waard omwille van de unieke locatie en het verrassende interieur, het eten is er ook vers, lekker en betaalbaar. En wat een vriendelijke bediening! Al kan dat ook liggen aan het feit dat er enkel mannelijke obers werkten en wij vrijwel de enige vrouwelijke gasten waren in de zaak. Mexicanen. What else can I say? ;-)

  • Ook in Playa del Carmen vervolgden we onze queeste naar het beste vegetarische restaurant. Wat mij betreft mag Falafel Nessya die eer opstrijken, want ook al serveert dit piepkleine restaurantje maar drie simpele gerechten, ik vond ze alle drie ongelofelijk lekker. (#sharingiscaring, ons reismantra) Daarbij vond ik het één van de weinige restaurants in Playa del Carmen waar die typische Mexican vibe nog goed te voelen was.

  • Hadwina (Osiris' zusje) werd 21 jaar op 21 juli en dat vierden we in Po Thai, een - I'm stating the obvious here - Thais restaurant met ontzettend veel goede reviews op TripAdvisor. En terecht! Ik at er de lekkerste curry ever.

  • BIO-Natural is een vegetarisch restaurant en biologische winkel in één. De vegetarische gerechten zijn goed, maar het winkelgedeelte is nog beter. Biologische voedingswaren, vegetarische boeken, lichaamsproducten die enkel bestaan uit natuurlijke ingrediënten... En dat allemaal aan zachte Mexicaanse prijzen!


De echte schoonheid van Playa del Carmen laat zich niet vatten in woorden, maar wel in foto's. Enjoy your trip to paradise...

Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
If you like pina coladas...

If you like pina coladas...

Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen -endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Sommige toeristenattracties zijn wel de moeite, zoals deze Danza de los Voladores, waarbij mannen zich op een ritmisch deuntje van een 30 meter hoge paal naar beneden laten 'vallen'.

Sommige toeristenattracties zijn wel de moeite, zoals deze Danza de los Voladores, waarbij mannen zich op een ritmisch deuntje van een 30 meter hoge paal naar beneden laten 'vallen'.

Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com
Playa del Carmen - endearmentendure.com