LW

Blog

 

 

Aper'o'clock

Aper'o'clock

Mocht ik mezelf op speed date nemen en de vraag 'Aperitief of dessert?' stellen dan antwoord ik resoluut 'aperitief'. Een glaasje rode wijn en hartige hapjes? Yes, please! Sinds enkele maanden koop ik die hapjes niet meer in de supermarkt, maar maak ik ze gewoon zelf. (Wanneer je vaak aan aperitieven doet, drukt dat het schuldgevoel een beetje.) Zelfgemaakte guacamole en tapenade zijn steevast een succes! Ideaal om op een toastje te smeren of als dip met wat tortillachips, semi gezond en ontzettend makkelijk om te maken. Dat noemen ze een win-win-win zeker? What time is it? It's aper'o'clock!


Tapenade

2 pers.

 • 100g zwarte (ontpitte) olijven
 • 1 el pijnboompitten
 • enkele zongedroogde tomaten
 • 1 el kappertjes
 • olijfolie
 • peper en zout

Was alles maar zo makkelijk: gooi alle ingrediënten in een blender, zoek een mooi kommetje om je tapenade in te scheppen en werk af met wat pijnboompitjes.

Guacamole

2 pers.

 • 1 avocado
 • enkele kerstomaten
 • 1/2 limoen (of citroen)
 • 1/2 rood pepertje
 • 1 teentje look
 • olijfolie
 • koriander(kruid), chili vlokken, cayennepeper...
 • peper en zout

Haal de schil van de avocado, lepel de pit er uit en snijd de avocado in stukjes. (Er bestaan hier verschillende manieren voor, maar deze vind ik het makkelijkst.) Doe de stukjes avocado in een kommetje of vijzel en giet er het sap van de halve limoen en wat olijfolie over uit. Duw de avocado plat met een vork of een stamper zodat het een papje wordt. Snijd het teentje look en het halve pepertje fijn, de kerstomaten in stukjes van 4 en meng ze tussen de geplette avocado. Kruid af met peper en zout en voeg er nog wat kruiden naar keuze aan toe.