LW

Blog

 

 

Greek summer salad

Greek summer salad

Aangezien de temperaturen volgende week weer tot barbecue level stijgen en ik keukendilemma's wil vermijden (want ja, vlees kiezen is één ding, de bijgerechten vaak wat moeilijker) presenteer ik jullie mijn favoriete BBQ-bijgerecht: Griekse pasta met groene appels, radijzen, kerstomaten, rucola en feta. Wie net als ik de komkommers, maïs en geraspte wortels ook beu is gegeten, niet zo heel lang in de keuken wilt staan maar wél een blijvende indruk wilt achterlaten kiest best voor deze Griekse zomersalade. De frisheid van de appeltjes gecombineerd met enkele mediterraanse smaken staat garant voor succes, vraag maar na!


Griekse zomersalade

4 - 6 pers.

 • 500 g Griekse pasta
 • 20 à 25 radijzen
 • een bosje rucola
 • 2 - 3 groene appels
 • een doosje kerstomaten
 • 150 g feta kaas
 • 2 el pijnboompitten
 • 1 citroen
 • 2 tuinkruidenbouillonblokjes
 • aceto balsamico
 • honing
 • olijfolie
 • peper en zout

Verwarm een pot water en doe er de pasta en bouillonblokjes in vanaf het kookpunt. Was de appels, radijzen en kerstomaten en snijd daarna in klein stukjes. Giet een beetje citroensap over de appels zodat ze niet van kleur veranderen. Giet het water af wanneer de pasta al dente is en doe de pasta in een andere kom. Schud er een paar keer mee zodat de pasta kan afkoelen. Was de rucola en meng deze samen met de pijnboompitten en stukjes appels, radijzen en kerstomaten in de pasta. Kruid te pasta met wat peper en zout en breng op smaak door er wat aceto balsamico, honing, olijfolie en citroensap over te sprenkelen. Verkruimel de feta over de pasta als finishing touch.