LW

Blog

 

 

A photo diary of Kenya

A photo diary of Kenya

In 2011 zijn we met de hele familie langs vaders' kant naar Kenia getrokken. Een huisje huren in Zuid-Frankrijk was misschien makkelijker geweest, maar aangezien mijn tante al sinds het einde van de jaren '90 permanent in Nairobi woont, konden we de kans om dit land vanuit het standpunt van een expat te ontdekken, niet laten schieten. Of het nu zo'n goed idee was om in een diverse groep met veel leeftijdsverschillen rond te trekken, valt te betwijfelen... maar het was alleszins een ervaring om niet te vergeten.

Kenia is een prachtig land, verdorie! Met de Kilimanjaro op de achtergrond hebben we The Big Five gespot (of toch bijna: geen leeuwen voor ons, helaas) en in Mombasa konden we genieten van het tropische evenaarsklimaat op parelwitte stranden die contrasteerden met een felblauwe hemel. Onze 'Keniaanse' familie troonde ons mee naar lokale Masaï- markten en we proefden van verschillende lekkere Afrikaanse keukens. Als kers op de taart delen mijn tante en haar dochter een liefde voor interieurvormgeving, dus ook daar konden we onze ogen goed de kost mee geven.

De laatste jaren wordt Kenia vaak geteisterd door terroristische aanslagen en het wanbeleid van de politici doet het land ook geen goed. Hoewel er dus risico's zijn, wil ik jullie het land zeker en vast niet afraden! Probeer je alleen bewust te zijn van de grote contrasten, want hoewel veel rijke buitenlanders er hun bedrijven vestigen en chique villa's planten in de mooiste wijken van Nairobi, barsten enkele kilometers verderop de sloppenwijken uit hun voegen en is aids er nog steeds alomtegenwoordig. Deze reis heb ik als een typische white tourist beleefd, wat jammer is. Je blauw betalen aan safari's en als grootste zorg een aapje die je eten komt stelen; terwijl er ergens in het land ook mensen op vuilnisbelten leven of gearresteerd worden voor homoseksualiteit. Ik zou het jammer vinden mocht ik hier enkel wat leuke foto's plaatsen en vertellen dat mijn reis ah-mazing is geweest, terwijl er in Kenia echt wel wat gaande is... Om met een positief Keniaans gezegde af te sluiten: hakuna matata!

A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya
A photo diary of Kenya