LW

Blog

 

 

La Douce France, pt. 3

La Douce France - endearmentendure.com

Roussillon, één van vele dorpjes die verspreid liggen over de heuvels van de Luberon, is zonder twijfel het meest fotogenieke. De aanwezigheid van oker in de kleibodem - die de roze, rode, oranje en gele kleur in de huizen verklaart - zorgde voor een officiële klassering van Roussillon als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. En terecht! Deze titel zorgde er evenwel voor dat Roussillon een grote toeristische trekpleister is geworden, maar in juni kun je nog foto's van idyllische straatjes nemen zonder het spotten van sokken in sandalen of selfiesticks, dus met die toeristen valt het in juni best wel mee. Verdwaal in de kleurrijke steegjes, droom weg bij het ruiken van de zoete geur die de kamperfoelieplanten subtiel verspreiden, geniet van het lichtspel dat ontstaat wanneer de schaduw van de platanen en hun bladeren mee wiegen met de wind en verbaas je aan de romantische taferelen die zó uit een cheesy romcom (genre Eat Pray Love of Under the Tuscan Sun) kunnen komen. Het is wél aangewezen om die Prince Charming zelf mee te nemen, want mooie zuiderse mannen heb ik er in ieder geval niet gespot.

La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
Een vakantie in de Provence is niet compleet zonder een foto van een lavendelveld, toch?

Een vakantie in de Provence is niet compleet zonder een foto van een lavendelveld, toch?

Mijn mooie mama.

Mijn mooie mama.

La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com

Hoewel ik tijdens een vakantie niets liever doe dan het creatief combineren van eten, zonnen, lezen en luieren, is het ook wel eens fijn wat actiever bezig te zijn. De 'natte voetenwandeling' in de vallei van de rivier Toulourenc is een aanrader op warme dagen! De tocht door het water biedt verfrissing, en het klimmen over rotsen en stenen avontuur. Je wandelt zo lang en zo snel je zelf wilt en er zijn genoeg keienstrandjes langs de oevers waarop je even kan picknicken of kan drogen na een duik in het water. De rivier meandert gezapig voort, waardoor het telkens weer een verrassing wordt welk uitzicht je bij de volgende bocht te zien krijgt.

La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
Wie spot het slangetje? We doopten haar Elle (Driver), naar het eenogige personage uit Kill Bill.

Wie spot het slangetje? We doopten haar Elle (Driver), naar het eenogige personage uit Kill Bill.

La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com

Op onze laatste dag bezoeken we Avignon, waar we later op de avond de Thalys nemen richting België. Ik heb de stad al eerder bezocht, maar in mijn herinnering was de stad iets mooier dan in het echt. Zeer toeristisch (toch rond het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénézet) en een beetje vuil, maar mits je ver genoeg wandelt best wel gezellig en behoorlijk kunstzinnig (in juli vindt het Festival d'Avignon er trouwens plaats, een theaterfestival dat zo'n 3 weken duurt). Misschien was ik nogal afgeleid door de kortingen van de ventes privées, maar Avignon is ook een leuke winkelstad! Jeanne is zo'n uniek (maar duur) boetiekje waar ik bij een volgend bezoek aan de stad zeker nog eens binnen wil gaan (ze verkochten er deze espadrilles) en in Camili kun je terecht voor Engelse tweedehandsboeken en thee (en instant gelukkig worden van het gezellige interieur). Met Nietzsche's Thus Spoke Zarathustra (voor Siemen) en een leeg notitieboekje (voor mij, haha) rijker stappen we de trein in. Douce France, cher pays de ma vacance... Bercée de tendre insouciance, je t'ai gardée dans mon coeur!

La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com
La Douce France - endearmentendure.com