LW

Blog

 

 

Museo Frida Kahlo, Mexico

Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com

Fans van Frida Kahlo en het bijhorende universum dat ze rond zichzelf creëerde door haar surrealistische schilderijen, excentrieke kledingstijl en stormachtige huwelijk met de Mexicaanse schilder Diego Rivera moeten zéker haar kobaltblauwe huis (nu omgetoverd tot het Museo Frida Kahlo of La Casa Azul) in Mexico City bezoeken. Wie nog nooit van deze bijzondere vrouw heeft gehoord raad ik ten stelligste aan de film 'Frida' te bekijken, maar ik vermoed dat ze bij de meesten onder jullie geen introductie nodig heeft...

Frida's huis is alles wat ik ervan verwachtte: kleurrijk, overal tropische planten, vol mooie voorwerpen en veel lichtinval. Een waar paradijs voor de innerlijke hippie in elk van ons en een mooie voorbeeld van de Mexicaanse interieurstijl uit de jaren '20 tot '50. Mexico-City wordt steeds drukker en lelijker, maar bij het binnenstappen in dit blauwe huis waan je je toch even in een andere wereld. Hoewel de tuin op zich al een bezienswaardigheid is, loont het ook de moeite haar huis effectief binnen te gaan: in de eerste ruimtes wordt zowel bekend als minder bekend werk van het kunstenaarskoppel tentoongesteld, vervolgens word je door de gele keuken, haar atelier en Diego's slaapkamer geleid en je krijgt zelfs het bed van Frida te zien, waarboven de spiegel hangt die ze gebruikte voor haar zelfportretten. Daarnaast worden er ook allerlei persoonlijke spullen in hun oorspronkelijke staat tentoongesteld, zoals haar boeken, souvenirs uit verschillende landen en poppen uit haar kindertijd.

Laat je alleen niet misleiden door de foto's: hier lopen veel toeristen rond! Frida is naast tequila, maïs en zilver één van de grootste 'exportproducten' van Mexico en wordt commercieel erg uitgebuit, met massatoerisme als gevolg. De lange wachtrij ziet er schrikwekkend uit, maar is dat gelukkig niet (onze wachttijd bedroeg een halfuur). Als Frida-fan van het eerste uur vond ik het alvast enorm de moeite dit huis te kunnen bezichtigen, al was het maar om eens rond te lopen in Coyoacán, de mooiste buurt in Mexico City. (Maar hierover later meer!)


 

Museo Frida Kahlo

Londres 247, Del Carmen Coyoacán, 04100, Ciudad de México

 

maandag: gesloten

dinsdag: 10.00u - 17.30u

woensdag: 11.00u - 17.30u

donderdag: 10.00u - 17.30u

vrijdag: 10.00u - 17.30u

zaterdag: 10.00u - 17.30u

zondag: 10.00u - 17.30u

 

Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com
Mueso Frida Kahlo - endearmentendure.com