Blog

 

 

London on my mind

London - endearmentendure.com

London calling! Opnieuw en opnieuw en opnieuw... Om mijn bezoekjes aan de Britse hoofdstad te tellen heb ik bijna mijn voeten nodig (de achtste keer alweer...), maar de stad blijft mij ongelofelijk boeien. 't Is een industriële, grauwe, regenachtige en dure metropool, maar eveneens een creatief doolhof vol leuke initiatieven, lekkere eettentjes en een bruisende smeltkroes van culturen. De belangrijkste musea (British Museum! Tate Modern! V&A Museum! National Gallery!) heb ik onderhand wel gezien, alsook de toeristische trekpleisters (Big Ben! London Eye! Tower Bridge!). Camden Town, Portobello Road, Soho en Covent Garden kwamen ook al aan de beurt en alternatieve buurten als Oost-Londen en Brixton bracht ik zelfs meerdere bezoeken! Ook Canary Wharf, Londens financiële centrum, en de universiteitsgebouwen in het culturele Greenwich kon ik al van mijn London bucket list schrappen.

Al kom ik nu misschien wat opschepperig over, er valt nog zo veel te ontdekken! Siemen en ik gaan na een familieweekend in Cambridge nog enkele dagen Airbnb'en in Hackney, een buurt in het noorden van Londen. Omdat ik deze keer echt weer wat nieuwe dingen wil zien, ben ik al van plan Julie's Stokey gids te volgen, Brixton Village verder uit te pluizen en misschien een openluchtfilm mee te pikken, maar met deze activiteiten kun je geen drie dagen vullen... Je raadt het al: ik heb hulp nodig! Kennen jullie gezellige buurten, budgetvriendelijke restaurantjes, verborgen stadstuintjes, leuke jazzclubs, vintage platenwinkels en koffiebars die niet enkel hip zijn maar ook lekkere koffie serveren? Of heb je al een blogpost vol hidden gems over Londen geschreven? Zo ja: shoot! (Achteraf plaats ik dan My Ultimate London Guide online, beloofd.)

London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com
London - endearmentendure.com