Blog

 

 

Verjaardagsvijgen

Verjaardagsvijgen - endearmentendure.com

Op 7 augustus blies ik 23 kaarsjes uit en om die reden mocht ik enkele avonden voordien van Frieda, de mama van mijn lief, het dessert kiezen. Er waren enkel twee voorwaarden aan verbonden: 1) ze wou haar verse vijgen uit de tuin(!) gebruiken en 2) ik mocht niet helpen. Zo gezegd, zo gedaan en zo gevonden dankzij Pinterest: een taartje van vijgen, geitenkaas, honing en kruimeldeeg. Makkelijk, lekker en passend bij de verjaardagssfeer waar ik toen al in vertoefde. Trouwens, de combinatie warme vijgen + gesmolten geitenkaas + zoete honing (+ een glaasje cava) is vrij tot zeer goddelijk! Dankjewel Frieda! Nu heb ik wel hoge verwachtingen voor mijn 24e verjaardag natuurlijk... ;-)


Vijgentaartje met geitenkaas en honing

4 - 6 pers.

  • 5 à 6 (verse) vijgen
  • geitenkaas
  • 3 el honing
  • rol kruimeldeeg
  • 1 el melk

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het kruimeldeeg uit op bakpapier in een lage, ronde ovenschaal. Meng de geitenkaas met de honing, smeer het mengsel uit in het midden van het kruimeldeeg en houd zo'n 3 cm afstand met de rand. Was de vijgen, snijd ze in stukken en schik ze (met schil!) op de geitenkaas. Plooi de rand van het kruimeldeeg verschillende keren naar binnen, over de vijgen. Borstel of sprenkel wat melk over de plooien van het kruimeldeeg, dit zorgt voor een beetje glans. Plaats het taartje een klein halfuur in de oven of tot het kruimeldeeg een goudbruine kleur gekregen heeft. Werk af met wat honing en serveer warm.

Recept via Kitchen Confidiante

Verjaardagsvijgen - endearmentendure.com
Verjaardagsvijgen - endearmentendure.com
Verjaardagsvijgen - endearmentendure.com
Verjaardagsvijgen - endearmentendure.com