LW

Blog

 

 

Inspiring Travel Blogs #2

Inspiring Travel Blogs - We Zien Wel - www.haarscherp.be

Vorig jaar postte ik rond dezelfde tijd al eens een dergelijk lijstje, maar hoewel de inhoud anders is, zijn mijn beweegredenen dezelfde gebleven... Het doorlezen van reisblogs blijft mijn favoriete manier om de aanstaande winterblues tegen te gaan en een ideale manier om mijn hoofd te vullen met het plannen van trips richting onontdekte oorden. Ook deze blogs delen naast praktische reistips ook prachtige foto's met hun publiek, wat ik als visueel ingesteld persoon enkel kan toejuichen. Hieronder vind je mijn huidige favorieten...

Guided by Curiosity

De Nederlandse Eva heeft op 28-jarige leeftijd al een mooi palmares aan bestemmingen verzameld. Het liefst reist ze elke maand naar een andere bestemming, ver weg (Mongolie, New York, Peru...) of dicht bij huis (Berlijn, Ierland, Nijmegen...) Eva volgde een opleiding toerisme, maar fotografie is haar grote liefde. Op Guided by Curiosity combineert ze die passie voor beiden, en vult ze haar eigen reisverhalen aan met interviews met andere reizigers. Een Nederlandstalige blog met internationale allures - ik ben fan!


The Voyageur

Pauline Chardin neemt haar Franse je ne sais quoi en oog voor abstracte structuren en mooie motieven steeds mee op reis, want ze is naast fotograaf en artdirector namelijk ook modeontwerpster. Haar bestemmingen zijn erg uiteenlopend - van Egypte en Japan tot Brazilië en Libanon - maar hebben één ding gemeen: haar foto's die doen dromen. The Voyageur verrast met interessante categorieën (zoals een gebundelde 'graphic tour') en wisselt sfeervolle foto's af met handige itineraries. Daarnaast post Pauline ook erg regelmatig, wat een initieel kort online bezoek telkens weer tot een lange ontdekkingsreis maakt.


Brownbook

De tweelingbroers Rashid en Ahmed bin Shabib zijn de oprichters van Brownbook, een tweemaandelijks magazine dat zijn lezers al tien jaar op de hoogte brengt van alles wat er gaande is in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hun focus ligt niet op de socio-economische en politieke strubbelingen, maar wel op architectuur, reizen en interviews met interessante, vaak creatieve mensen. An urban guide to the Middle East, zo luidt hun slagzin. De gelijkenis met Freunde von Freunden is treffend, maar dat vind ik zelfs een extra argument om Brownbook.tv (een online resumptie van de papieren versie) een klik te gunnen.


We Zien Wel

Camille en Christophe besloten de droom van menig twentysomething ook daadwerkelijk waar te maken en boekten een one-way ticket naar Cuba, waar hun wereldreis op 1 februari 2016 begon. Ondertussen reisden ze al door naar Nicaragua, Bolivië, Peru, Brazilië en Argentinië, maar de eindbestemming is nog lang niet in zicht. "We zien wel waar we belanden", klinkt het in koor. Hun reisverhalen delen ze op de blog We Zien Wel, waar ze meer delen dan wat losse dagboekfragmentjes. Het avontuurlijke koppel neemt hun reisblog heel serieus, want naast het posten van ontzettend sfeervolle foto’s en mooie verhalen, lijsten ze regelmatig wat leuke (vegan friendly!) adressen op zodat ook jij er iets aan hebt mocht je ooit richting Zuid-Amerika willen reizen…