LW

Blog

 

 

Enter the Room

Enter the Room via www.roomin.be - www.haarscherp.be

Wie ook maar een beetje actief is op sociale media kon de laatste dagen niet om de hashtags #roominantwerp, #roominspiration of #roominsiders heen. In't kort? Roomin is een nieuw online interieur inspiratieplatform dat er een beetje uitziet zoals Pinterest, maar een juiste bronvermelding en duidelijke productinformatie wél ten harte neemt.

Enter the Room via www.roomin.be - www.haarscherp.be
Enter the Room via www.roomin.be - www.haarscherp.be

Stephanie Duval en Nele Pieters bundelden hun krachten om van Roomin een plek te maken waar je niet enkel terecht kunt voor het bekijken van mooie plaatjes, maar waar het verhaal achter de foto’s en een directe link naar bijhorende webshops ook een plaats krijgen. Bovendien brengen ze de inspiratie ook echt naar je toe, want twee keer per jaar organiseren ze een offline 'ervaringsappartement', telkens ingericht door een andere interieurontwerper én gelegen in een andere stad. Voor deze eerste editie richtte Sofie Vertongen – remember? – de ruwe, onafgewerkte ruimte boven de Antwerpse hotspot St. Vincents in tot een prachtige interieurparel.

Maar goed, genoeg marketingpraatjes. Journalisten van De Standaard en Knack Weekend zijn sowieso veel beter in het creëren van een mooi verhaal. De reden waarom ik over Roomin schrijf is niet alleen omdat ik het een steengoed concept vind, maar er stiekem al een tijdje aan meewerk. "Hello, I'm Laura and I'm a Roominsider!" "Hi Laura!"

Sinds het najaar van 2015 trek ik geregeld met camera en statief naar heinde en verre om de mooiste interieurs op gevoelige plaat te leggen en de leukste verhalen neer te pennen. En oh my, wat heb ik al veel bijgeleerd. Fotograferen deed ik tot voor kort altijd 'op 't gevoel', wat vaak resulteerde in een mooie reeks toevalstreffers, maar met toeval alleen maak je geen mooie interieurfoto’s. (Been there, done that, didn't work.) Lage ISO waarden, een lange sluitertijd, haarscherpe – see what I did there? – beelden, rechte lijnen, een neutrale lichtbalans en een groot diafragma… Voilà, nu kennen jullie de belangrijkste hoofdregels van interieurfotografie ook.