LW

Blog

 

 

Less House, More Home

Roomin Gent - www.haarscherp.be

Life takes you to the strangest places en as soon as you stop wanting something you get it want in juni 2016 kreeg ik de kans om als vaste freelancer voor RPPRT te werken, het overkoepelende marketingbureau van interieurplatform Roomin en zetelmerk Journuit. Sinds half juli werk ik dus fulltime als coördinator van dit interieurplatform, lever ik allerlei schrijf-, fotografie- en communicatieopdrachten voor verschillende klanten af en nam ik eind september de hosting van #roomingent, een tijdelijke ervaringswoonst, op mij. Na 23 jaar zonder levensplan, verschillende verkeerde studiekeuzes en veel getwijfel, voelt deze job - die al mijn interesses combineert - als thuiskomen. En laat 'thuiskomen' nu net het gevoel zijn waar Roomin met de ervaringswoonsten naar streeft.

Roomin Gent is opnieuw het geesteskind van Stephanie Duval en Nele Pieters, girlbosses avant la lettre. Het concept van de Roomin ervaringswoonst is simpel (de uitvoering iets uitdagender): verschillende keren per jaar richten ze een tijdelijke inspiratiewoning in, telkens in een andere stad, in samenwerking met een andere interieurontwerper en ingericht door verschillende interieurmerken (a.k.a. 'de partners'). Na een geslaagde eerste editie in Antwerpen - waar Sofie Vertongen instond voor de inrichting - was het nu de beurt aan mijn geliefde Gent. Bart Degryse van Flow Interior nam deze keer de interieurinrichting van het drie verdiepingen tellende herenhuis op zich, en toverde de ietwat afgeleefde woonst aan het Dampoortstation om tot een verfrissend totaalplaatje vol contrast, pure materialen en niet alledaagse keuzes. Roomin wil bezoekers real life inspiratie, bruikbare informatie en haalbare interieurtips bieden, zonder iemand hierbij iets op te dringen of - nog erger - te ontmoedigen, en daar is Bart zeker in geslaagd.

Roomin Gent sluit de deuren op zondag 18 december (deze blogpost heeft duidelijk wat vertraging opgelopen), maar we hebben nog twee leuke evenementen in het vooruitzicht! Dus, familie en vrienden die zich nog niet aan een tripje richting Kasteellaan 495 in Gent waagden: ik verwacht jullie!

ROOMIN SMALL FESTIVAL

Op zaterdag 10 en zondag 11 december wordt Roomin Gent ingepalmd door verschillende veelbelovende kleine ondernemers die hun producten bij ons zullen verkopen. Nog op zoek naar originele en #madeinbelgium kerstcadeautjes? We've got it covered! Avalanche BagsEdelplast, Floom, Jemamuse, Oh My Party, Pluto on the Moon en Wander & Co. zijn van de partij en brengen veel moois met zich mee!

Bevestig je aanwezigheid op ons Facebookevenement!

ROOMIN SILENT AUCTION

Om onze 'showroommodellen' het huis uit te krijgen en tegelijkertijd iets goed te doen voor de wereld, organiseren we samen met onze partners een stille veiling waarbij je tot 15 december kunt bieden op je favoriete producten in ons huis.  10% van de opbrengst staan we af aan SOS Kinderdorpen, en dit bedrag zal gebuikt worden om de kamers van opgevangen kindjes een mini make-over te geven. Biedingen worden in de meeste gevallen al geaccepteerd vanaf het bedrag de helft van de oorspronkelijke waarde bedraagt, wat mij een buitenkans voor koopjesjagers lijkt - nietwaar? Klik hier voor meer informatie.

P.S. De 'ze' mag ik nu ook vervangen door 'we', want ik tekende zopas mijn contract als eerste officiële werknemer van RPPRT en mag mij nu de titel assistant community marketeer opspelden. Enfin, tot hier de pats on my own back - nu even bewijzen dat ik deze titel waard ben.

Roomin Gent - www.haarscherp.be
Roomin Gent - www.haarscherp.be
Roomin Gent - www.haarscherp.be
Roomin Gent - www.haarscherp.be
Roomin Gent - www.haarscherp.be
Roomin Gent - www.haarscherp.be