Blog

 

 

Vinetiq plukt: de eerste oogst op Wijndomein Valke Vleug

IMG_7973.jpg

Dinsdag 17 september 2019. Voor de één een doordeweekse werkdag, voor ons een historisch moment: de start van de allereerste échte oogst op ons Wijndomein Valke Vleug, in Liezele bij Puurs.

Het werd een dag vol primeurs: van de eerste keer Chardonnay plukken tot het inwijden van onze wijnmakerij.

Bij Vinetiq zijn we doorgaans niet zo’n vroege vogels (nachtbrakers, dat wel), maar tijdens het oogsten starten we om halfacht. Auw. Maar het is nu eenmaal beter om druiven zo koel mogelijk te persen, en dus vroeg op de dag te starten. Onze hagelnieuwe pers kan tot 1000 kg druiven per keer aan, en die willen we graag 2 à 3 keer per dag laten draaien. Onze wijngaard van 3,8 hectare telt 15.000 wijnstokken, waarvan er al 2,6 hectare in productie mag. 9.800 stokken die voor 1 oktober geplukt moeten worden… Enige haast is geboden.

Oogst op Valke Vleug, onze eigen Belgische wijngaard

Vinetiq plukt Dinsdag 17 september 2019. Voor de één een doordeweekse werkdag, voor ons een historisch moment: de start van de allereerste échte oogst op ons Wijndomein Valke Vleug, in Liezele bij Puurs. Het werd een dag vol primeurs: van de eerste keer Chardonnay plukken tot het inwijden van onze